Geen categorie

Goed nieuws!

Eindelijk kunnen ook wij weer de zorg verlenen waar veel mensen op zitten te wachten.

Zoals u heeft kunnen horen op de persconferentie van premier Rutte is het vanaf maandag 11 mei contactberoepen weer toegestaan te werken. Voorwaarde is wel dat er aan een hygiëneprotocol en andere aanwijzingen van het RIVM wordt voldaan.

Daarom gelden er bij bezoek aan onze praktijk de volgende regels:

 1. Indien u ziekte- of verkoudheidssymptomen hebt (hoesten, kuchen of niezen, loopneus, keelpijn, verhoging of koorts, kortademigheid, hoofdpijn, branderige ogen, reuk- en/of smaakverlies, moeheid, ziek voelen en/of diarree) wordt u verzocht uw afspraak te annuleren.
 2. Indien u in in de laatste 2 weken in contact bent gekomen met iemand die ziek of besmet met Covid-19 is, dient u eerst contact met ons op te nemen zodat we kunnen bepalen of de behandeling doorgang kan vinden.
 3. U dient alleen op de afspraak te verschijnen. Kleine kinderen dienen door 1 ouder begeleidt te worden. Alleen indien strikt noodzakelijk is een begeleider toegestaan (bv. bij een patiënt die zeer slecht mobiel is, enz…).
 4. Wij verzoeken u inzake de hygiëne, om zelf een grote badhanddoek / strandlaken mee te nemen voor op de behandelbank te leggen en een kleine handdoek om u te bedekken.
 5. Om het contact van u met eventuele andere patiënten tot een minimum te beperken willen wij u zo kort mogelijk in de wachtkamer laten wachten. Kom daarom zo veel mogelijk stipt op tijd. Indien u te vroeg bent vragen wij u buiten / in de auto te wachten tot maximaal 5 minuten voor de afspraak. Komt u te laat, dan wordt de behandeling toch op het geplande tijdstip beëindigd, teneinde onze planning te kunnen handhaven en contact met andere patiënten te voorkomen.
 6. De praktijk is alleen geopend voor mensen die een afspraak hebben. De deur is daarom gesloten voor derden. Svp aan te bellen bij betreffende discipline zodat de deur voor u geopend kan worden.
 7. Bij binnenkomst dient u uw handen te desinfecteren. Dit kan middels 2 minuten uw handen te wassen met desinfecterende zeep of door ontsmettingsmiddel te gebruiken. Deze middelen staan ter beschikking bij binnenkomst.
 8. Uw wordt verzocht thuis nog naar het toilet te gaan. Ons toilet is gesloten. Bij een dringend geval dient u zich tot een van de behandelaars te wenden. Deze zal dan het toilet voor u beschikbaar stellen en nadien ontsmetten.
 9. Er zullen een paar stoelen in de wachtruimten staan die minimaal 2 meter van elkaar verwijderd zijn. U wordt verzocht hierop plaats te nemen en deze stoelen op deze plek te laten staan / niet te verschuiven. Eveneens is tijdens het wachten het niet toegestaan zich door het gebouw te verplaatsen.
 10. Respecteer ook in ons gebouw de 1,5 meter Mocht u een ander persoon kruisen, houdt dan voldoende afstand.
 11. Alle lectuur is verwijderd uit de wachtruimte. De koffieautomaat en waterkoeler zijn buiten gebruik. Indien u informatiemateriaal wenst te hebben kunt u hiernaar vragen.
 12. De deur van de behandelkamer wordt door de behandelaar geopend en gesloten.
 13. Ook als u na de behandeling naar buiten gaat kunt u bij ons natuurlijk uw handen wassen of gebruik maken van desinfectie materiaal in de hal. Probeer zoveel mogelijk contact met handgrepen van deuren te vermijden. Ondanks dat deze regelmatig worden schoon gemaakt, blijven het potentiële bronnen van infectie.

Wat doen wij:

 1. Voor / na de behandeling wassen wij onze handen.
 2. Bij binnenkomst zal uw temperatuur gemeten worden met een infrarood thermometer om te verifiëren of er van verhoging geen sprake is. Door op de afspraak te verschijnen gaat u hiermee akkoord.
 3. De behandelbank wordt na iedere patiënt gedesinfecteerd. Ook contactoppervlakken worden zeer regelmatig ontsmet.
 4. Desinfectiemiddel voor uw handen wordt beschikbaar gesteld.
 5. Wij dragen alle beschermende middelen die noodzakelijk zijn. Indien u zelf een mondkapje wil dient u hier zelf zorg voor te dragen. Mocht de behandelaar er toch voor kiezen dat u beter een mondkapje zou moeten dragen, dan krijgt u er een van ons.
 6. De behandelingen zullen strikt op 45 minuten gehouden worden. Dit om het contact van u met de volgende patiënten tot een minimum te beperken en zodat wij voldoende alles kunnen ontsmetten en voorbereiden voor de volgende patiënt. Hiervoor hebben wij een buffertijd tussen de behandelingen ingepland van ongeveer 10 à 15 minuten.

Voor ons is dit, net als voor u, een bijzondere situatie waar we zo goed mogelijk mee om proberen te gaan voor ieders belang. Mocht u echter het idee hebben   iets over het hoofd zien, kunnen verbeteren of niet correct verloopt, laat het ons dan weten.

Wij hopen dat deze maatregelen van korte duur zullen zijn en bedanken u op voorhand voor uw medewerking en begrip.

Guy Aussems Osteopathie